Gallvägsatresi

Direktlänk till inlägg 26 september 2014

Planen

Av Karolin - 26 september 2014 21:52

Detta bestämdes i Huddinge. Nu om en vecka är det dags för blodprover och läkarbesök. Innan dess ska vi ha hunnit med att lämna ett avföringsprov. Om allt ser bra ut då ska det bli längre tid mellan provtagning och läkarbesök. I januari planeras det ett ultraljud och sen biopsi och mr till våren.

 
 
Ingen bild

Malin

6 oktober 2014 07:03

Hej igen!
Nu är vi utskrivna efter nästan 1 månad inlagda. Så skönt! Linnea är pigg och nöjd med livet, trots denna start.
Tänkte fråga om du fick ge Olle speciell mat när han var bebis eller du ammade? Jag fick sluta amma och ge pregestimil istället pga att (bröstmjölken är för fet för levern sa läkaren.) Så kallad mct-kost. Så undrar om Olle äter normalkost idag eller där är saker man får/bör undvika?

Karolin

15 januari 2015 22:52

Vad bra att allt gått bra. Olle fick pregestimil till en början men han tyckte inte om den och gick tyvärr inte upp i vikt. Så efter tre månader fick jag ge honom vanlig mjölkersättning. Men enligt läkarna i Huddinge så hade jag fått fortsätta amma honom.... för när vi kom upp till Huddinge så blev läkarna lite chockade över att jag inte ammade honom. Men då var det ju redan försenat för jag fick äta medicin som la ner mjölken.

Olle idag äter allt..... inga restriktioner förutom att han får ljusare avföring om han äter för fet mat. Så i den maten vi lagar använder vi inte den fetaste grädden. Även att han aldrig får mer än en tårtbit vid kalas.

Olle har inte heller alla mediciner kvar bara ursufalk levaxin och niferex.

Vart är Linnea opererad ?
Hur upptäckte man det på henne ?
Var bor ni ? Vi bor i Karlskrona.

 
Ingen bild

Malin

20 oktober 2014 15:35

Hej på er! Ser nu att mitt svar inte kommit fram. Blir nog så via mobilen i bland. Hoppas allt är bra med er.
Det verkar vara lite delade meningar angående amningen :/
Märktes det inget på hans mage när ni gick över till mjölkersättningen? Jag är lite orolig över att Pregestimil kanske skapar allergi eller känslighet längre fram när man ska börja med normal kost :/ Då var det inga konstigheter när ni började med smakportioner heller? Hur gör ni när Olle får feber, ger ni Alvedon/Ipren? Har han fått sprutorna man ska via BVC eller ni har hoppat över någon?
Linnea är opererad i Lund, vi låg inne på 65:an i tre veckor. Fick dock sova hemma efter en vecka. Men körde in två gånger om dagen för intravenöst dropp av antibiotika. Men det va det värt!
Man upptäckte en cysta man misstänkte satt på levern på rutin ul i vecka 20. Så vi var på koll två gånger i månaden för att se så den inte växte. Men den var 2*2 cm hela tiden. Dagen efter hon föddes gjorde man ett ultraljud på buken för att se var exakt den satt. Och då misstänkte man att den stoppat upp gallflödet. Vi åkte hem dagen efter när vi pratat med barnkirurgen som förklarade att man behövde göra en kasaiop. Men att vi fick åka hem leva som vanligt och vara uppmärksamma på vit avföring. feber eller kaskadkräkningar. Vilket aldrig hände. Linnea blev "bara" gul. Så där har varit någon from av passage säger dom.
Vi bor i Löddeköpinge, strax utanför Lund.
Nu har Linnea bara Ursufalk och antibiotika. Antibiotikan ska hon ha i förebyggande syfte i ett år.
Vänjer man sig någon gång vid den ständiga oron man lever med? Man får väll helt enkelt lära sig att leva med den. En dag i taget. Men det är förenat med ångest att lämna prover. I alla fall just nu. Detta blev ett långt svar...
/Malin

Karolin

15 januari 2015 22:51

Hej
När vi började ge mjölkersättning så blev först avföringen helt vit och sen efter ett tag så fungerade det bra. de sa att det var för att magen inte hade vant sig. Enda problemet var att han klöktes när vi började med smakportioner så det tog lång tid för Olle att lära sig att äta normalt. Läkarna trodde att det berodde på sonden som han hade haft. han ligger efter fortfarande i vikten mwn inte så mycket. Nyligen upptäckte man att han har a vitamin brist så han blev insatt på retinol.

så fort Olle får feber får vi åka in till sjukhuset och ta alla prover för att utesluta cholangit.
du kan adda mig på Facebook om du vill så kan vi prata mera om du vill. Karolin Kjellgren Karlskrona så hittar du mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karolin - 4 juli 2015 22:27


Vad jag älskar er mina sötnosar

Av Karolin - 1 juli 2015 11:09


 

Av Karolin - 1 juli 2015 10:48


Vet knappt var jag ska börja. Det var ett tag sedan jag skrev om vår älskade Olle. I april gjordes ett extra ultraljud på hemmaplan och där upptäckte man att Olle hade fått nya cystor bland annat. En cysta som då var 3,5 cm stor i anknytning till den...

Av Karolin - 24 februari 2015 19:58

Olle blev sjuk igen och det resulterade i att vi har varit på provtagning tre dagar i rad. De misstänkte cholangit men som tur var så var det ingen, utan en retning på hans lever. En retning är ju inte heller bra men.... ja tråkigt som FAN är det i a...

Av Karolin - 12 februari 2015 22:37

Idag har vi varit och tagit blodprover och träffat Olles läkare. Nu har vi börjat att ta alla prover i armen istället för i fingertoppen och det går faktiskt bra. Vi pratar om det i flera dagar innan det är dags att ta nya prover och då verkar det so...

Ovido - Quiz & Flashcards