Gallvägsatresi

Alla inlägg under september 2012

Av Karolin - 10 september 2012 21:00

Eftersom allt gick så bra när vi sen kom hem så ville läkarna pröva att sätta ut antibiotikan och ha den förebyggande istället men det gick ju inte. Två dagar senare och ibland dagen efter så blev buken spänd, svårt att bajsa och sen hög feber så det var bara att åka in och ta prover. CRP var skyhögt och diagnosen blev kolangit. Detta hade vår Olle tre gånger innan julen förra året och vi bleb inneliggande på sjukhus i minst en vecka varje gång med antibiotika iv. Nålarna fick de sätta överallt på honom bland annat i huvudet. Det skar så i mitt hjärta de gångerna när vi fått hålla i honom nästan med våld har det kännts för att han skulle ligga stilla för att narkos skulle kunna sätta nålen. Efter den tredje gången med kolangit så gav de upp eller gav med sig att den förebyggande antibiotikan skulle vara eusaprim och sen dess har han inte haft en enda kolangit så den behåller vi fram till januari sen tar de nya beslut. 

De mediciner som Olle har och haft är:

Ursofalk som han har fortfarande. 

Eusaprim Har ännu. 

Levaxin har ännu. 

Protovit utsatt. 

V-dropp utsatt. 

Niferex har ännu. 

Sen en till som jag inte kommer ihåh namnet på. 

 


 

 

Av Karolin - 8 september 2012 12:37

Så underbart att få komma hem, hem och få lägga den lilla killen i sin säng och sin vagn. Även om hela situationen inte var normal så var den ändå helt underbar. Att bara få stå och titta på honom när han sov i sin säng och sussade och få mata honom. Jag fick inte amma honom så det resulterade i en rejäl mjölkstcokning i båda brösten och jag blev inlagd med antibiotika intravenöst under ett par dagar men det var en bara en liten sak i jämförelse med vad Olle hade fått gå igenom. Amning fick stängas av med medicin så vi fick mata honom med en speciell mjölkersättning som inte innehöll något fett för man visste inte om levern kunde klara av att bryta ner fettet. Den här maten avskydde Olle och det kan jag förstå för den luktade inte alls gott. 

 

Efter ett par veckor så var det dags att åka på ett första besök till Huddinge. I huddinge gjorde man ett ultraljud på honom och en massa blodprover. Allt  såg fint ut och den förebyggande antibiotikan skulle sättas in, trimpotprim (osäker på hur det stavas). Läkarna berättade att sjukdomen består av olika steg eller nivåer kanske man kan säga. Den första nivån är att då behöver man ingen ny lever och den andra är att levern är lite halvtaskig men den fungerar och den tredje är att då krävs det en ny lever. FRågan blev ju genst vilket fack är Olle i? Olle är i fack 1 :-) jippie :-) 

Ovido - Quiz & Flashcards